Jelena Dimitrijevi design


Kažu da se modni stil ne može odvojiti od životnog stila. 

"Bitnije od haljine jedino je devojka koja je nosi" -   kaže Iv Sen Loran, ja ću dodati i kreator koji je stvorio tu haljinu. Nikada pre nisam mogla ni da zamislim da je zapravo moguće da vam i energija stvaraoca vašeg komada odgovara isto koliko i komad. Da, modni kreatori znaju da budu jako prepotentni a da pritom "stvaraju" već viđene stvari koje apsolutno nemaju njihov pečat. To sam otkrila tokom par dana koje sam provela na SFW u društvu tih ljudi. A onda sam upoznala Jelenu. Devojku iz Niša (moju sugrađanku), čiji komad možete da prepoznate u milion drugih i da kažete - Da, ovo je kreacija Jelene Dimitrijević. Ona različitim tehnikama oslikava svoje haljine tako da je svaka od njih unikat. Različite modele haljina sašivene od tafta i svile osllikava tehnikama splash, batika i shibori. Jelena je završila dizajn odeće i tekstila na Internacionalnom Univerzitetu u Novom Pazaru gde je naučila ove tehnike i diplomirala na jednoj od njih tj na Shibori tehnici. Danas ih ona redovno primenjuje kako bi stvorila autentične marame i haljine za dame od stila.





Obožavam osećaj jedinstvenosti. Još više volim kada vidim ljude koji bez imalo srama pomno pomatraju šetanje moje haljine po gradu... To je ono lepo šepurenje kada ste ponosni na komad odeće na vama i kada smatrate da on potpuno odgovara vašoj ličnosti.
Stroge crte ove haljine odlično se poklapaju sa mojom ozbiljnošću sa kojom se odnosim prema poslu, dok su ove "rasejane" linije potpuno su u skladu sa mojom kreativnom stranom . Valjda je taj veliki kontrast sastavni deo svakog blizanca. 














------*-*-*-*-*------


"Karatker, inteligencija, harizma, stil - sve to čini lepotu žene."

------*-*-*-*-*------




Dakle, ukoliko ste željne da u svoj orman unesete nešto posebno, prefinjeno toplo vam prepopučujem da svratite do Jeleninog ateljea u Nišu koji se nalazi u Kalči , lamela E lokal 23 ili u studio Hermanas u Višnjićevoj ulici u Beogradu.
Naravno njene kreacije možete pogledati i na njenoj → Instagram ← i → Facebook ← stranici.




"Stil je jednostavan način da kažete komplikovane stvari" - Žan Kokto

3 коментара:

Thank you for you time

Instagram