Basic odeća koja nam je potrebna

Kada pravilno rasporedjujemo naša sredstva ,nikada nećemo doći u stadijum u kome nemamo šta da obučemo. U koje komade treba uložiti više a u koje manje novca ? Šta je to što uvek trebamo da imamo u ormanu?
Kao što postoji piramida ishrane, na neki način postoji i piramida odeće. Na njenom dnu nalaze se basic komadi koji su nam zaista potrebni i bez kojih ne možemo, dok se na vrhu nalaze komadi za specijalne prilike. Velika greška koju i ja  pravim je ulaganje novca u odeću koju nosim jednom ili dva puta ,koja jeste lepa ali nije upotrebljiva ,zato sada izlažem svoje vidjenje piramide odeće, koje uskoro mora primeniti na svom ormanu.

Šta su basic stvari?

Basic odeća , je ona koju možemo da nosim u više prilika i na bezbroj načina. To ne moraju biti jednobojni komadi kao što su bela majica i crna suknja. To su samo višenamenski komadi (ne strogo i dosadni i obični) . Tako potpuno šarena suknja ,jednostavnog kroja može biti osnova za više kombinacija,kako večernjih tako i dnevnih.


Obličan bacis komad može biti i siva jakna. Crna boja ne mora biti znači nosivo-uz-sve , bilo koja neutralna nijansa može da bude isto što i crna , ali će vaše kombinacije izgledati daleko skuplje i bolje stilizovane. Udobna potpetica je ključna stvar ! Koliko god da su cipele lepe , ako nakon sat vremena ne možete da stojite na njima, počećete da se klackate, menjate izraze lica i preznojavate , pa će i najbolja kombinacija izgledati loše jer vi niste zadovoljni .
Bitno je izabrati odeću koja pristaje vašoj građi ali koju možete da kombinujete na više načina ,tako da vaše kombinacije uvek budu zanimljive a da ne iziskuju previše novca. 

13 коментара:

 1. Great outfits! I'm a huge fan of off shoulder tops, so that red one got me drooling! x

  Have a great week,
  Andreea
  http://couturezilla.com/

  ОдговориИзбриши
 2. Odličan post!

  https://myblogmything1.blogspot.ba/2016/07/noviteti.html?

  ОдговориИзбриши
 3. Pretty selections! The first two styles are my faves.

  xo
  www.carinavardie.com

  ОдговориИзбриши
 4. These outfits are so good, love the tropical pattern on the skirt! So lovely! Xx

  www.thefashionfolks.com

  ОдговориИзбриши
 5. posve se slažem s tobom...basic komad je nešto što možemo nositi na više načina, a može biti i neka suknja šarenoga uzorka. Svatko ima neki svoj stil, ja npr. jako volim uzorke i printeve i nikako ne mogu bez njih tako da toga u mome ormaru uvijek ima. Kada kupujemo pametno ( a to bi uvijek trebali), onda biramo stvari koje ćemo moći nositi na više načina i koje su u skladu s našim stilom. Neki klasičniji krojevi uvijek dobro dođu, a isto tako i neki asimetrični komad može biti nosiv dugo godina, tako da sve to ovisi. Bitno je naći neku ravnotežu i ne voditi se trendovima.

  ОдговориИзбриши
 6. sjani saveti draga!
  check out my new post:
  http://highheelpoodl.blogspot.rs/2016/07/always-ultra-sensitive.html

  ОдговориИзбриши
 7. nice picks.. every item looks perfect..
  https://sui-generisfashion.blogspot.com/
  check out my post.

  ОдговориИзбриши
 8. Great items, I like the floral skirt and the ruby dress.
  Enjoy your day!
  Xoxo, Victoria

  http://fashionstylebeautyandmore.blogspot.ca/

  ОдговориИзбриши
 9. Great picks, love the styling ideas!
  Have a lovely day :)
  Rosanna x
  Rose's Rooftop

  ОдговориИзбриши
 10. Great collection. Would wear all of these outfits :)

  x Gitta // www.gittawitzel.com

  ОдговориИзбриши

Thank you for you time

Instagram