Kako sam se zaljubila u ljupki frizerski salon sa dugom tradicijom

Najviše volim da pišem o domačim brendovima , salonima u kojima sa lično bila i stvarima koje sam obukla i osetila na svojoj koži. Priču o velikoj ljubavi , prema malom ljubičastom frizerskom salonu blizu moje kuće , ljubavi koju gajim od kako me je mama prvi put odvela da sama biram sopstvenu frizuru , sada želim da podelim sa vama.


Još u petom - šestom razredu kada smo se preselila u stan u kome sada živim , mama me je prvi put odvela u frizerski salon u koji ona i moja baka idu godinama.  Uglavnom se ona šišala , ja sam sedela ,listala novine i pogledom šarala kroz salon. Uvek su mi pažnju privlačili ljubičasti detalji na žutim zidovima, puno cveća na spratu, do kog su vodile kružne stepenice i okrugli aparati za sušenje kose. Toplina kojom je odisao ovaj salon nije mogla da poredi ni sa jednim novijim,savremenim salonom u koji sam nakon toga ušla.  Godinama nakon , težila sam da odem u trenutno popularne salone u gradu i uvek sam završavala nezadovoljna jer niko nije ispunjavao ono što sam zamislila (a da ne govorim koliko sam samo para dala na sva ta silna farbanja i prepravke nakon toga). 


Tek kada sam pre par meseci prvi put poželela da skratim svoju kosu , shvatila sam da je najbolje da odem tamo ,gde moja majka godinama održava svoju kratku kosu.
I kada sam ušla, shvatila sam da se nije puno toga promenilo. Od srdačnog osmeha koji nas uvek dočeka do bajkovito lepog ,pravog ženskog ,salona sve je ostalo isto .
Ovaj salon otvorila je majka sadašnje vlasnice i do dan danas on je odrzao svoj renome. Ovo nije salon u kome će vašu kosu sredjivati "Instagram trendovima" poput paljenja krajeva, samo zarad veceg broja mušterija. Bezobzira na to , dobićete savrsenu nijansu plave ili bele kose kakva je moderna bez previše blanša i potpuno izgorele kose (što sam imala priliku da dobijem na drugim mestima) .Godinama unatrag s kolena na koleno ,prenešeno znanje biće primenjeno i na vašoj kosi.
Frizerski salon "Gaga" nalazi se u Nišu , u Hilandarskoj ulici (iza margerke pošte). Prepoznaćete ga po ljubićastom izlogu i naravno tabli istoj kao što je ova vizit karta na slici ispod :D
Šta drugo da vam kažem,osim da ga i sami posetite kada imate priliku i shvatite zašto sam se zaljubila u tradiciju a ne hladnoću modernog društva.

3 коментара:

Thank you for you time

Instagram