Kako izabrati udobne cipele?


Neudobna obuća glavni je uzrok nervoze tokom šetnji i izlazaka. Osim lošeg raspoloženja izaziva oštećenja živaca na stopalima i stvaranje žuljeva. Kako onda odabrati udobne ali i stylish cipele?

Pravo vreme za kupovinu je kada su noge umorne, pa čak i malo otečene. Tako ostajete sigurni da će obuća koju kupite ostati udobna.

Izmerite veličinu svoje noge s vremena na vreme. Uvek možete isprobati veću veličinu od one za koju mislite da imate i tako ćete odmah videti koja vam odgovara. Ako su vam stopala ravno u cipeli, tj. ne “plešu”, znači da je veličina dobra.

Treba znati i odabrati pravu štiklu na cipeli. Peta bi trebalo da bude u direktnoj liniji ispod kosti pete. Ako je potpetica postavljena na zadnjem delu, nećete se osećati ugodno i teško ćete prilagoditi svoj hod tome.

Ako već imate cipele koje vam nisu preterano udobne – pokušajte da ih prilagodite. Kupite uloške s dodatnim jastucima kako biste pomogli nozi da se bolje prilagodi cipeli, ali i obrnuto. To je pogotovo bitno kada je reč o cipelama sa štiklom! Dakle, ako je peta izuzetno visoka, obavezno kupite silikonski uložak koji će se naći ispod vaših jastučića.

Negujte vaša stopala posle nošenja potpetica. Topla kupka sa malo dodate sode bikarbone idealna je za opuštanje umornih stopala.


Sandals AMICLUBWEAR

1 коментар:

  1. Odličan post! Tvoje sandalice su preslatke, mnogo mi se dopadaju kao i cjelokupni outfit u ovom postu! <3

    Vildana from Living Like V

    ОдговориИзбриши

Thank you for you time

Instagram